BROUWERIJ FRONTAALFrontaal

Rechtstreeks uit Breedje Da, is Brouwerij frontaal de eerste brouwer die we graag aan jullie voorstellen. In de marketing en communicatie is iedereen bekend met de 5 C’s. Ook in bierland zijn de 5 C’s erg bemind en een recept voor succes: Cascade, Crystal, Chinook, Columbus & Centennial. Voor de hop-heads onder ons geen onbekenden, en deze worden niet te zuinig toegevoegd aan de uitgesproken bieren van Frontaal.

Gestart in de creatieve kern van Breda plopte er naast de brouwerij een proeflokaal en growler station uit de grond. Hier kun je 2 liter flessen af laten vullen. Ook het succesvolle Brewda festival komt uit het creatieve brein van Roel Buckens de eigenaar van Frontaal. Deze bieren laten je zintuigen op volle toeren draaien! Beer for Thought!

http://www.brouwerijfrontaal.nl

Frontaal_pic

 

STADSBROUWERIJ EINDHOVENEindhoven

Eeuwenlang telde Eindhoven meerdere bierbrouwerijen. Ze gingen echter een voor een op de fles. De laatste sloot zijn deuren in 1953, maar sinds maart 2015 wordt in de Lichtstad nieuwe brouwgeschiedenis geschreven. Stadsbrouwerij Eindhoven, gevestigd in een historisch industriepand aan de oever van de Dommel, raakt op stoom.

Het proeflokaal van Stadsbrouwerij Eindhoven oogt warm en strak tegelijkertijd. De eikenhouten vloer, de meubelen en de houten bar zorgen voor warmte. Toch kun je aan de ramen en het plafond goed zien dat je te gast bent in een oude fabriek. De tap, met zijn strakke, industriële vormgeving, sluit daar fraai bij aan.

http://stadsbrouwerijeindhoven.comEindhoven_pic

 

BROWAR KINGPINkingpin

Bier is rock’n’roll voor deze Poolse brouwers! Een combinatie van solide vakmanschap en een gezonde dosis waanzin. Ze gaan verder dan stijve stijlkaders, experimenteren met interessante ingrediënten en brouwen wat ze lekker vinden. Ze volgen geen schema’s en regels, houden van onafhankelijkheid en proberen hun eigen weg te vinden in alles wat ze doen.

Hun bier is gemaakt voor degenen die nieuwsgierig naar nieuwe smaken zijn en verder gaan dan de getrokken lijnen. De bieren van deze Poolse brouwerij zijn niet makkelijk te vinden in Nederland, dus een uitgesproken kans om ze te komen proeven 27 Mei! Na zdrowie!

http://browarkingpin.plKingpin_pic

 

OERSOEPoersoep

Oersoep is een relatief jonge brouwerij die enorme groei heeft doorgemaakt. Zoals vele brouwerijen van nu is Oersoep begonnen met een pan op het fornuis. Ze groeiden al snel door naar een garagebox en toen de gemeente enige jaren geleden bekend maakte dat er plek vrij kwam in de voormalig Honigfabriek was de keuze snel gemaakt. In de Honigfabriek hebben ze veel ruimte voor zowel hun installatie als de groeiende collectie houten vaten.

Ze maken anno 2018 nog steeds alleen maar bier dat ze zelf lekker vinden. Dat zijn over het algemeen droge, complexe bieren: van kruidige saisons tot hopexplosieve IPA’s en van gerookte stouts tot klassieke pils. Want waarom zou je iets brouwen waar je zelf niet achter staat?

Naast hun lijn cleane bieren maken ze nog altijd wilde bieren met brettanomyces gisten. Deze bieren zijn onvoorspelbaar vanwege het onstuimige karakter en zullen daarom nooit hetzelfde smaken. Vaak zijn deze bieren in gelimiteerd oplage verkrijgbaar en meestal brouwen ze maar één batch. Er zijn kort geleden nieuwe houten vaten aangekocht dus verwacht in de toekomst meer wilde bieren van Oersoep!

http://oersoepbrouwerij.nlOersoep_pic.jpg

 

DE GIETERIJGieterij

Brouwerij de Gieterij wordt bestierd door Frans Wijnstekers, en is gevestigd in de oude Klokkengieterij van Aarle-Rixtel. Dit historische en bijzonder sfeervolle pand is een bron van vakmanschap en dat sluit perfect aan bij het bier van zijn brouwerij.

Frans brouwt verschillende speciale biersoorten, zo heeft ie een heerlijke volle Dubbel, een bijzonder lekkere (Rogge)Tripel en echte ‘Alese Ale’ in het assortiment’. Verder is de Koffiestout er bijgekomen die hij samen met Straat Magellaan Koffiebranderij uit Aarle-Rixtel ontwikkeld heeft. De Mei- en de Herfstbock voor de betreffende seizoenen. De Imperial Stout 9% en De Quadrupel 10% zijn ook vaste bieren geworden door de grote belangstelling.

http://brouwerijdegieterij.nlGieterij_pic

 

ÕLLENAUTOllenaut.jpg

Een autoriteit binnen de Baltische staten! Õlle betekend bier in het Estlands. Naútēs vind zijn oorsprong in Griekenland en betekend vaarder/ schipper. Dus zoals een astronaut door de ruimte vaart, ontdekken ze bij Õllenaut continu de mooiste schatten tijdens hun spannende brouw-avonturen.

Ruim 2000 kilometer zullen deze Estlandse brouwers reizen om hun lekkerste bieren te komen laten proeven in Helmond. We laten deze brouwers ons maar al te graag verrassen met de door hun zorgvuldig gekozen selectie uit de 54 bieren die zij inmiddels al op Untappd hebben uitgebracht!

http://ollenaut.eeOllenaut_pic.jpg

 

EMELISSEEmelissel

In 2005 opende brouwerij Emelisse haar deuren. Natuurlijk om er de mooiste speciaalbieren te brouwen. Om het biermerk Emelisse de ruimte te gunnen die het nodig heeft en om de plek die het heeft veroverd op het speciaalbieren wereldtoneel te behouden, zijn de werkzaamheden van het café-restaurant en de brouwerij sinds 2016 gesplitst.

In oktober 2016 is het biermerk overgenomen door Slot Oostende te Goes. Slot Oostende brouwt modern en efficiënt, maar wel op basis van traditie. Meesterbrouwerij Jens van Stee brouwt naast de klassiekers, ook spectaculaire nieuwe Emelisse bieren. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe White Labels 2017/2018 en de zeer unieke Eisbock van 26% alcohol.

Emelisse_pic.jpg

 

 

 

 

BROUWERIJ HET ANKERAnker

Tussen alle dikke stouts en hippe session IPA’s, is deze brouwerij gewoon zich zelf gebleven.  Ambacht en traditie staan hoog in het vaandel en maakt deze bieren geliefd bij bijna alle bierliefhebbers. Van Maneblussers en Hopsinjoors, tot de gelimiteerde Gouden Carolus Indulgence series… Overal proef je het vakmanschap terug van deze veelvuldig onderscheiden brouwerij!Brouwerij

Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. In de whiskystokerij wordt gewerkt aan Gouden Carolus Single Malt, die het perfecte huwelijk vormt tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren. op 27 Mei gooien zij het Anker uit in Helmond en zullen een mooie selectie bieren meebrengen die je zeker niet mag missen!

http://www.hetanker.beAnker_pic

 

 

 

 

 

 

Advertenties